Luontainen levinneisyys
Koreantuija on kotoisin suppealta alueelta Korean niemimaalta, jossa sitä esiintyy vuoristojen alaosissa lähinnä Pohjois-Korean, mutta myös Kiinan alueella.
Lajikuvaus
Koreantuija on pensasmainen. Se kehittyy toisinaan myös puuksi, mutta jää kotiseuduillaankin pieneksi, vain 6-8 m mittaiseksi. Meillä se on hieman tätä pienempi. Tämä tuijalaji on koristeellisin kaikista tuijista. Sillä on litistyneet versot, joiden suomumaiset neulaset ovat alapinnaltaan liidunvalkeat. Neulasten yläpinta on himmeän tummanvihreä. Rungon kuori on säikeinen, väriltään harmaanruskea. Kävyt ovat kuten muillakin tuijalajeilla kehittyessään vihreitä ja kypsyessään ruskeiksi muuttuvia.
Menestyminen sekä viljely meillä ja muualla
Suomessa koreantuija on menestynyt aina IV-vyöhykkeelle saakka. Se saattaa etenkin äärialueilla viljeltynä kärsiä mantereisuudesta. Meillä menestyvistä tuijalajeista koreantuija on toiseksi kestävin. Suomessa koreantuija otettiin viljelyyn 1930-luvun alussa, jolloin Mustilaan saatiin suoraan luontaiselta kasvupaikalta siementä tästä lajista. Suomessa se on edelleen turhan harvoin viljelty laji. Muualla koreantuija on hyvin harvinainen. Sitä tapaa vain harvoin länsimaisista kokoelmista.
Käyttö
Koreantuija on käyttökelpoinen havuryhmissä sekä yksittäispensaana ja taustakasvina.
Kasvupaikkavaatimukset
Koreantuija kasvaa puolivarjossa, mieluiten rehevässä kasvupaikassa. Se tulee kuitenkin toimeen hieman vähemmänkin viljavassa maassa. Monien muidenkin havupuiden lailla pitäisi koreantuijallakin välttää talviahavaa ja kevättalven paahdetta. Se viihtyy lähinnä puolivarjossa.
Lisäys ja taimikasvatus
Koreantuijaa voidaan lisätä sekä suvullisesti siemenestä että kasvullisesti pistokkaista. Laji on hidaskasvuinen kummallakin lisäystavalla. Siemenestä lisättäessä kylvö tapahtuu myöhään syksyllä ulos tai stratifioituna keväällä. Se kasvaa hyvin hitaasti ja kaksivuotiaat kennotaimet tarvitsevat vielä toiset kaksi vuotta suuremmissa kennoissa ennen kuin ne ovat riittävän kookkaita myyntiin. Hidaskasvuinen koreantuija lienee järkevintä kasvattaa astiataimena.