Skip to main content

Taimimyynti

Arboretum Mustilassa tuotetaan vuosittain runsaasti pieniä taimia puistoon tehtäviä istutuksia ja koetoimintaa varten. Suurimmista eristä myymme taimia myös harrastajille, jotta uudet kasvit saataisiin laajempaan kokeiluun. Pyrimme myös pitämään jatkuvasti valikoimassa niitä arboretumissa hyvin menestyneitä puita ja pensaita, joita ei muualla ole myynnissä. Tällaisia ovat esimerkiksi monet vaahtera- ja pihtalajit. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että arboretum ei ole kaupallinen taimitarha. Taimet ovat pieniä ja valikoimat saattavat vaihdella huomattavasti lyhyelläkin aikavälillä.

Runsaasti pieniä kenno- ja astiataimia on myynnissä Puistokahvilan pihassa läpi vuoden lumettomana ja roudattomana aikana. Myyntipöytien äärellä taimien ostaja voi itse rauhassa valita ja kerätä itse haluamansa taimet. Valikoima vaihtelee kausittain ja vuosittain sen mukaan, mitä arboretumissa kulloinkin on ajankohtaista kasvattaa:

 

Kahvilan myyntitaimien luettelo (päivitetty 28.8.2018).

 

Myös muita, taimi-inventaarioissa mainittuja voi ostaa erikseen tilaamalla. Tilaus on tehtävä viimeistään viikkoa ennen noutopäivää, koska taimet on kerättävä erikseen taimikasvatusalueiltamme. Koska keruu on aikaavievää puuhaa, joudumme perimään erikseen kerättävistä tilauksista keruukulut 3 € / laji. Paljasjuuri- ja paakkutaimia voimme myydä vain lepotilaisina syksyllä ja keväällä. 

Kaikista taimista pyritään tarjoamaan asiakkaalle tarkat alkuperätiedot. Arboretum toivoo, että myös asiakkaat säilyttäisivät kasvin nimen ohella nämä tiedot. Siementunnuksen avulla hyvin menestyneet kasvit voidaan myöhemmin yhdistää alkuperätietoihin Mustilan siemenrekisterissä, ja näin saada arvokasta tietoa kasvien menestymisestä ja eri alkuperien soveltuvuudesta maamme eri osiin.

Taimien toimitus: Taimikauppaa käydään ensisijaisesti noutoperiaatteella Puistokahvilalta tai toimistolta käsin. Taimia ei särkymisvaaran vuoksi voida postittaa. Taimia voidaan asiakkaan pyynnöstä kuitenkin lähettää bussirahtina Matkahuollon välityksellä lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen (linja-autoasema tai Matkahuolto-asiamiehen toimipaikka esim. kaupan yhteydessä). Tällaisista erikseen kerättävistä lähetyksistä perimme keruukulut 3 € / laji sekä pakkauskulut 10 €, jonka lisäksi Matkahuolto perii omat käsittely- ja kuljetuskulunsa (vastaanottajan laskuun ellei muuta sovita). Taimilähetyksiä ei tehdä hellekautena eli 20.6. - 20.8. välisenä aikana.  

 

Istutusohjeita (PDF).

LiiteKoko
kahvilan_taimet_2018_syyskuu.pdf103.52 KB
paakkutaimien_myynti-inventaario_2019_kevaalle.xls45.5 KB
pikkutaimien_myynti-inventaario_2019_kevaalle.xls84 KB

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin