Skip to main content

Rhododendron 'Cunningham's White'

Rhododendron - alprosen 'Cunningham's White'

rhododendron_cunninghams_white_kristiantheqvist.jpg

'Cunningham's White' är en av de mest sålda sorterna av alpros i vårt land och den kommer i stora mängder från Holland. Härdigheten hos den här vitblommande alprosen är tveksam ifall den inta är skyddad av snö. Knopparna klarar av högst - 21 grader C och är beroende av det omgivande snötäcket. Men, busken är seg och utvecklar nya skott på sommaren för att ersätta de döda.

Under snötäcket övervintrar 'Cunningham's White' riktigt bra också i Arboretum Mustila och det förekommer att den har riklig blomning. Det är ändå skäl att minnas att den på sina växtplatser i arboretet i snitt har tillgång till mycket mera snö än på månget annat håll i södra Finland.

Det förekommer i handeln flere olika kloner av 'Cunninghams White' som skiljer sig ifrån varandra bla med storleken och färgnyansen på den gulgröna färgfläcken. Busken blommar i slutet av maj. På en del växtplatser blommar den på nytt om hösten. Blomning i september minskar blomningen under följande växtperiod. Höstblomning förekommer knappast alls på Arboretum Mustila. Read more »

Syndicate content