Skip to main content

Alppiruusujen ja atsaleojen kukinta jatkuu juhannuksen yli (tiedote 24.6.2022)

Alppiruusulaakso

Alppiruusujen kukintatilanne: Alppiruusujen ja atsaleoiden kukintakausi on viileän kevään johdosta tänä vuonna hieman myöhässä tavallisesta aikataulusta. Ensimmäisen aallon kukkijat ovat nyt lakastuneet, mutta myöhäisimmät vasta alittelevat kukintaa. Nähtivää riittää vielä juhannuksen jälkeiselle viikolle.

Pensaspionit: Terassin alueella on alkanut todella näyttävä pensaspionien eli puupionien (Paeonia Rockii-risteymät) kukinta. Näitä näyttävin, jopa 15 cm läpimmittaisin kukin kasvavia keskikorkeita pensaita on viime vuosina istutettu runsaasti Terassin alueelle arboretumiin. Kukat avautuvat vähin erin, joten niitä riittää vielä juhannusviikonlopulle. 

Lähipäivien tapahtumia:

Su 26.6. klo 17:00 Juhannussunnuntain puistoretki

Su 26.6. klo 18:00 Juhannussunnuntain metsäkirkko yhteistyössä Elimäen seurakunnan kanssa.

Ti–To 28.–30.6. Mustilan puunveistopäivät / Wood Carving Tour.

Pe 1.7. klo 9:00-16:00 Haitallisten vieraslajien talkoopäivä. Mukaan voi tulla kesken päivän. Kaikille osallistujille tarjolla talkookeitto ja kahvittelua.

Pe 1.7. klo 18:00 Shakuhachi-konsertti. Lisätietoa tällä sivulla.

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissa.

Arboretum on avoinna valoisaan aikaan (n.7:00–n.21:00). Puistokahvila on avoinna normaalien kahvilan aukioloaikojen puitteissa. Leivonnaisten ja muun pikkupurtavan lisäksi kahvilalla tarjoillaan nyt myös keittolounas päivittäin. Puistokahvilan ollessa suljettuna pääsyliput voi maksaa käteisellä ovessa olevaan luukkuun tai suoraan Arboretum Mustilan tilille IBAN  FI81 5016 0620 0153 89  (maksun viestiosaan tieto maksun aiheesta).

Juhannuksen aukiolot: arboretum avoinna normaalisti, Puistokahvila pe (juhannusaatto) ja la (juhannuspäivä) klo 11–16.

Taimimyynti: Taimia on helpointa tulla keräämään omatoimisesti Puistokahvilalta, jossa lähes koko sortimentti on tarjolla hyödyllisten informaatiotaulujen kera. Toimitamme taimia myös tilauksesta, Matkahuollon välityksellä, kaikkialle Suomeen.