Rhododendron-kukinta jatkuu vielä (tiedote 12.6.2024)

Poikkeuksellisen intensiivinen toukokuun hellejakso sai Rhododendron-suvun kukinnan ennätysaikaiseksi, siten että pääkukinnan alku oli noin 10 päivää etuajassa normaalisti. Nyt kuitenkin säät onneksi viilenivät, ja jälkimmäisen pääkukinta-aallon kukinta viipyilee ainakin tulevalle viikonlopulle 15.-16.6. Myöhäiset tuoksuatsalearisteymät eivät ole vielä aloittaneetkaan kukintaa.

On kuitenkin syytä muistaa, että arboretumissa on paljon muutakin nähtävää kuin alppiruusuja ja atsaleoja. Lehti- ja havupuut alkavat vasta nyt olla täydessä kesäkomeudessaan, ja rhodokukinnan päätyttyä alkavat arboretumin nykyisin jo varsin edustavat hortensiaistutukset kukkia kukin vuorollaan kesän loppuun asti.

Arboretum on avoinna valoisaan aikaan (n.6:00–n.21:00). Kahvilan ollessa suljettuna pääsyliput voi maksaa käteisellä ovessa olevaan luukkuun tai suoraan Arboretum Mustilan tilille IBAN  FI81 5016 0620 0153 89  (maksun viestiosaan tieto maksun aiheesta).

 

Moottorisahaveiston SM 6.-7.7.

Mustilan Metsägalleriassa. Lisätietoa tällä sivulla.

 

Kuukauden kasvi

Arboretumin 12 vuotta sitten laadittu 500 tärkeimmän kasvin tietopankki kaipaa jo sekä päivittämistä että täydentämistä. Päivitystyo on havupuiden osalta tehty kevättalvella 2021. Lehtipuiden osalta päivitystyö odottaa arboretumin uusien verkkosivujen valmistumista.

Uusien kasvien osalta kuvauksia on päätetty alkaa täydentää yhdellä kasvilla kuussa. Ensimmäinen kuukauden kasvi, toukokuussa 2024, oli keltakukkainen alppiruusulajike 'Suomi 100', joka tänä vuonna aloitti kukintansa jo pian toukokuun puolivälin jälkeen. Kesäkuun 2024 kasvi on toinen uutuusalppiruusu, 'Eric Tigerstedt'. Loppuvuodeksi on tietenkin luvassa aivan muita kasviesittelyjä kuin alppiruusuja, mutta katsoimme aiheelliseksi aloittaa näillä kahdella uutuuslajikkeella, koska niitä ei ole ollut virallista kuvausta saatavilla.