Skip to main content

Mustilan puunveistopäivät la-ti 27.6.-31.6.2020

Puunveistoa tapahtuu Mustilassa, vaikka useista veistokilpailuista koostuva kansainvälinen Wood Carving Tour Finland jouduttiin siirtämään koronatilanteen vuoksi vuodelle 2021. Mustilaan suunniteltu osatapahtuma järjestetään poikkeusjärjestelyin pienimuotoisena veistotyöpajana muutaman kotimaisen huippuveistäjän porukalla. Mukana on mm. vuoden 2019 moottorisahaveiston suomenmestari Timo Peiponen.

Arboretumin vierailijat pääsevät seuraamaan moottorisahataitureiden työskentelyä. Tavoitteena on loihtia kymmenkunta uutta veistosta Mustilan uuden veistospuiston täydennykseksi. Veistäminen alkaa lauantaina 27.6 ja jatkuu tiistaihin. Vlmiita sekä valmistuvia töitä pääsee näkemään jo sunnuntaista lähtien.

Veistospuiston rakentaminen on osa Taiteiden Mustila -hanketta, jota tuetaan EU:n maaseudun kehittämisen maatalousrahaston Leader-rahoituksella. Arboretumiin jo sijoitetut noin 50 veistosta ovat saaneet paljon kiitosta, vaikka niiden sijoituspaikat eivät vielä ole aivan lopullisia. Tarkoitus on löytää kaikille luomuksille puiston kätköistä paikka, jossa sekä itse veistos että myös sijoituspaikka saavat lisäarvoa. 

Mustilan puunveistopäivien taiteilijat (joku jälki-ilmoittautuja voi vielä liittyä joukkoon): 

August Eskelinen, Lappeenranta

Leo Laakko, Orimattila

Tarmo Kovanen, Kivijärvi

Taisto Pehkonen, Lieksa

Timo Peiponen, Karstula

Arboretumissa on pääsymaksu, mutta veistämistä (arboretumin pysäköintipaikka puistokahvilan alapuolella) voi käydä seuraamassa  ilman pääsymaksua!

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin