Skip to main content

Pensasmagnolia kukassa (18.6.2018), juhannus ja tulevia tapahtumia

magnolia_sieboldii_kukka_jreinikainen.jpg

Poikkeuksellisen lämpimät säät ovat aikaistaneet kasvukauden etenemistä noin kymmenellä päivällä. Arboretumia vaivaa myös useita viikkoja kestänyt kuivuus, joka onneksi ei ole vielä niin paha, että arboretumin kasvit olisivat vaarassa. Uusien istutusten ja taimien kastelu työllistää kovasti henkilökuntaa. 

Alppiruusuista kukassa ovat enää myöhään kukkivat pensaat kuten japaninalppiruusu ja siloatsalea, jotka yleensä kukkivat vasta heinäkuussa. Upeasti kukkii myös alppiruusulaakson pensasmagnolia (kuvassa oikealla), joka normaalisti kukkii vasta juhannuksen jälkeen. Etelärinteen suurharvinaisuus lakkipuu on myös kukassa. 

Lähipäivien tapahtumia (lähtöpaikka Puistokahvila):

Ke 20.6. 21.00–n.23.00 Yöttömän yön tunnelmontiretki.

Su 24.6. 16.00–17.30 opastettu kierros, suomeksi ja/tai englanniksi tarpeen mukaan. 

Su 24.6. 18.00 Juhannuksen iltakirkko Metsäkirkossa, yhteistyössä Elimäen seurakunnan kanssa.

Ke 27.6. 20.30–n.22.00 Musiikkivaellus arboretumissa: säveliä metsäpuutarhan illassa. Yhteistyössä Kouvolan musiikkijuhlien kanssa. Liput 15 € / 10 € sisältäen pääsyn arboretumiin.  

Puistokahvilassa on edelleen tarjolla keittolounas hintaan 7,50 € (sisältäen leivän ja kahvin/teen). Kahvila sulkeutuu juhannusaattona jo klo 16.00, mutta on juhannuspäivänä ja siitä eteenpäin avoinna normaalien aukioloaikojen puitteissa. 

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin