Skip to main content

Loppukesä Mustilassa (tiedote 10.8.2022)

amelanchier_alnifolia_hedelma_jsaarinen.jpg

Arboretum on saanut nauttia tänä kesänä kuivuuden sijaan kaikin tavoin otollisista säistä. Puisto on heinä-elokuun taitteessa vehmaimmillaan. Loppukesän kukkaloistoa tarjoavat tähän aikaan matalia kasvustoja muodostavat sinikukkaiset safiirihortensiat (Hydrangea serrata), jotka kukkivat Terassiksi kutsutulla alueella heinäkuun lopulta ruska-ajan alkuun asti.

 

Taimipäivä lähestyy

Harrastajien odottama markkinatapahtuma, Taimipäivä Mustilassa, koittaa jälleen lauantaina 20.8. Ohjelma ja lisätietoja kertyy tälle sivulle vähitellen ajankohdan lähestyessä.

 

Muuta loppukesän toimintaa

Ke 17.8. klo 16:30 alkaen: Puiden suojelijat - ympäristötaidetyöpaja, vetäjänä kuvataiteilija Tiina Poutanen. Työpajassa osallistujat tekevät pigmenttijauheista ja kananmunasta itse maalit muinaisten kalliomaalausvärien tapaan ja niillä maalataan puunpaloille ja laudanpätkille tai muille sopiville pinnoille puiden suojelijoita. Valmiit työt hellävaroen puihin ja muihin sopiviin paikkoihin arboretumin siimekseen. Tervetuloa mukaan - ei osallistumismaksua. Työpaja on osa Taiteiden Mustila - EU-hanketta. Ennakkoilmoittautuminen: arboretum@mustila.fi tai puh. 05 3776678.

Pe 26.8. Lepakkoretki. Lisätietoa lähempänä ajankohtaa.

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissa.

 

Arboretum on avoinna valoisaan aikaan (n.7:00–n.21:00). Puistokahvila on avoinna normaalien kahvilan aukioloaikojen puitteissa. Leivonnaisten ja muun pikkupurtavan lisäksi kahvilalla tarjoillaan nyt myös keittolounas päivittäin. Puistokahvilan ollessa suljettuna pääsyliput voi maksaa käteisellä ovessa olevaan luukkuun tai suoraan Arboretum Mustilan tilille IBAN  FI81 5016 0620 0153 89  (maksun viestiosaan tieto maksun aiheesta).

Taimimyynti: Taimia on helpointa tulla keräämään omatoimisesti Puistokahvilalta, jossa lähes koko sortimentti on tarjolla hyödyllisten informaatiotaulujen kera. Toimitamme taimia myös tilauksesta, Matkahuollon välityksellä, kaikkialle Suomeen. 

 

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin