Sijainti ja yhteydet

Arboretum sijaitsee läntisessä Kymenlaaksossa lähellä Uudenmaan ja Päijät-Hämeen rajoja, entisessä Elimäen kunnassa, Valtatie 6:n vieressä. Lähin kaupunki on Kouvola, jonka keskustaan matkaa kertyy 25 kilometriä.

Omalla autollaHelsingistä arboretumiin on valtatietä no. 6 noin 115 kilometriä.  Lahden suunnasta Mustilaan voi ajaa joko Kouvolan kautta valtateitä 12 ja 6 tai oikaisten Kausalan ja Haapakimolan kautta Elimäelle vievää tietä pitkin. Kotkan ja Haminan suunnasta nopein reitti Mustilaan kulkee Anjalan kautta.

Junalla: Lähimmät junayhteydet tulevat Kouvolaan 25 kilometrin päähän, josta matkaa on jatkettava bussilla Elimäelle.

Linja-autolla: Kouvolan ja Elimäen väliä liikennöivät paikallisbussit pysähtyvät nykyisin aivan Mustilan vieressä valtatie 6:n liittymässä (pysäkki Elimäki Mustila Valtatie 6). Tältä pysäkiltä arboretumiin on muutaman sadan metrin kävelymatka. Ajantasaista tietoa vuoroista on Matkahuollon ja Kouvolan joukkoliikenteen sivuilla. Viime mainitulta kannattaa kesäisin etsiä kohta "Bussit Kouvolan nähtävyyksiin."

Pikavuorot: Aiemmin niin hyvät pikavuoroyhteydet Helsingin ja Kouvolan välillä Mustilan kautta ovat tällä hetkellä varsin rajallistet. Odotamme tilanteen kohenemista. Reitillä kulkee nykyisin enää muutamia Onnibus-yhtiön pikavuoroja, jotka pysähtyvät aivan Mustilan vieressä, Valtatie 6:n varressa Elimäen liittymän kohdalla (pysäkki "Mustila 6-tie" tai "Elimäki 6-tie"). Tältä pysäkiltä arboretumiin on vain muutaman sadan metrin kävelymatka. 

Katuosoite: Mustilantie 57, 47200 Elimäki

Ajo-ohjeet myös Fonectan karttapalvelusta tai GoogleMapsista

mustila-ajo-ohje.png