Lastenpäivä Mustilassa sunnuntaina 28.5.2023 klo 10–14

Lasten ehdoilla rakennettu koko perheen luontotapahtuma – luontoelämyksiä, aktiviteetteja, oppimista ja yhdessäoloa!

Lastenpäivä Mustilassa on arboretumin kesään vakiintunut koko perheen luontotapahtuma, jonka ohjelmallinen sisältö on rakennettu erityisesti 3-12 vuotiaille lapsille. Luontopolun varrella on kuitenkin paljon nähtävää ja koettavaa, joka kiinnostaa perheen kaiken ikäisiä jäseniä.

Ensimmäinen Lastenpäivä luotiin oppilaitosprojektina 2014 yhteistyössä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja Kouvolan seudun ammattioppilaitoksen kanssa. Tapahtuma on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden, yhdistysten, artistien ja talkoolaisten kanssa. Tarjolla on jälleen tutustumista luonnon ja metsän ilmiöihin, aktiviteetteja, musiikkia, teatteria ja ennen muuta koko perheen yhdessäoloa keväisessä satumetsässä. Tapahtuma on tuonut paikalla joka vuosi 500–700 pientä ja suurempaa puistovierasta.

2023 Lastenpäivän teemana on ötökät, onhan mukana ensimmäistä kertaa myös Suomen perhostutkijain seura. Teemaan istuu myös aikaisemmista tapahtumista tuttu Tuubakimalaiset-yhtye, samoin näytillä oleva elävien mehiläisten lasipesä.

Ohjelmaa ovat toteuttamasta myös mm. Markus Waara kitaroineen Kouvolan teatterista sekä Elimäen Taideseuran ohjaten askartelua metsän materiaaleista.

Lastenpäivänä runsaan kilometrin mittainen luontopolku kierretään omassa rauhallisessa tahdissa. Polku on kuljettavissa lastenvaunuilla. Polun varrelta löytyy myös paljon EU-hankkeen kautta syntynyttä puunveistotaidetta.

Kaikki lapset saavat myös mukaansa pienenpienen puunalun.

Puistokahvilasta ostettavissa keittoa, nuotiomakkaraa sekä kahvilan herkkuja.

Lastenpäivän pääsymaksut:

Kaikki yli 3 vuotiaat aikuiset ja lapset: 5 €

Mustilan Lastenpäivä