Keltamajavankaalia kasvaa Mustilassa Tammimetsän ojassa ja Atsalearinteen alapuolisen lammen lähellä. Kasvin koko hämmästyttää ihmisiä, kun he näkevät sen ensimmäistä kertaa. Lehdet ovat suuret, melamaiset. Kukinto on vehkakasveille (Araceae) tyypillinen pitkä puikelo, jolla on laaja, teräväkärkinen, voimakkaan keltainen tukilehti. Kun kukinnot esittäytyvät keväällä kaikessa komeudessaan, lehdet vasta aloittelevat kasvua. Keltamajavankaalin kukintojen ja lehtien koko poikkeaa niin paljon ympärillä kasvavista ruohovartisista, että tuntuu kuin se olisi peräisin jostain toisesta ajasta ja kaukaisesta paikasta.
Majavankaali-nimi viittaa kasvin vetisiin kasvupaikkoihin. Englanninkielinen nimi skunk cabbage, "haisunäädänkaali", puolestaan paljastaa kasvin haisevan pahalta. Varsinkin kukat haisevat; niiden tarkoitus on houkutella oikeat pölyttäjät paikalle. Kasvia kutsutaan englanniksi myös tunnelmallisemmalla nimellä swamp lantern, "suolyhty".
PÄIVITYS 2021: Vieraslajilla tarkoitetaan ulkomaista kasvi- tai eläinlajia, joka leviää hallitsemattomasti luontoon. Keltamajavankaali on EU:n sisällä luokiteltu erittäin haitalliseksi vieraslajiksi, jonka kasvattaminen, myynti ja hallussapito on ehdottomasti kielletty 3.8.2016 alkaen. Kiellon taustalla ovat majavankaalin villiintymisestä seuranneet ongelmat useissa paikoin EU:n alueella.
Arboretum Mustilassa ollaan hyvin tietoisia majavankaalia koskevasta lakimuutoksesta. Majavankaali kasvaa arboretumissa poikkeusluvalla tutkimus- ja valistustarkoituksia varten. Majavankaalia on kasvanut Mustilassa yli 70 vuotta, ja sen leviämisbiologia on meillä hyvin tiedossa: se karkaa hallitsemattomasti vain virtaavan veden avulla. Näin ollen ei ole vaaraa, että se karkaisi luontoon arboretumissa sijaitsevilta kahdelta kasvupaikaltaan. Arboretum ei kuitenkaan enää myy tai luovuta majavankaalin siemeniä tai taimia edes erikseen tiedusteleville.