Kanadanhemlokki kasvaa laajalla alueella itäisessä Pohjois-Amerikassa. Se on muiden hemlokkien tapaan metsän viimeisen kehitysvaiheen puu, joka nuorena viihtyy varjostavan puuston alla. Varjoon sopeutumisesta kielii sen tuuhea, oksat peittävä neulasisto. Hemlokeille tyypilliseen tapaan kanadanhemlokin latvat ja oksanpäät nuokkuvat sirosti. Puu kasvaa melko hitaasti, mutta siitä tulee vanhemmiten kookas ja leveä. Avonaisella paikalla se haaroittuu ja pensastuu.
Kanadanhemlokki tuotiin Englantiin jo 1600-luvulla. Hemlokiksi se nimettiin, koska sen murskattujen neulasten tuoksu oli samankaltainen kuin myrkkykatkon (Conium maculatum), jonka englanninkielinen nimi on hemlock. Kanadanhemlokki on Keski-Euroopassa suosittu koristepuu, josta on myynnissä lukuisia lajikkeita. Myös Suomessa se on hemlokeista yleisin, joskaan ei kestävin. Meillä myydyt taimet tuodaan tavallisesti Hollannista, eivätkä ne edusta parasta mahdollista alkuperää.
Mustilassa Etelärinteellä kasvaa tiivis, yli satavuotias kanadanhemlokkiryhmä. Puiden alkuperä on tuntematon, mutta ne ovat talvehtineet ankarinakin talvina vain hyvin vähäisin vaurioin. Pohjoisrinteelle on istutettu kanadanhemlokkeja 2000-luvulla käyttäen Mustilan omien keruumatkojen alkuperiä kanadanhemlokin levinneisyysalueen pohjoisreunalta. Osa puista kärsi aluksi latvojen paleltumisesta lumenpinnan yläpuolelta, mutta vahvistuttuaan useimmat ovat lähteneet kasvamaan hämmästyttävän hyvin ja nopeasti.