Rosa koreana - koreanruusu

Koreanruusu kasvaa luonnossa kivisillä rinteillä ja metsänreunoissa Koreassa, Pohjois-Kiinassa ja Venäjän Kaukoidässä. Koreanruusu on läheistä sukua tutulle juhannusruusulle (R. pimpinellifolia 'Plena'), ja sen yksinkertaisen kauniit kukat ja siro lehdistö ovat villiruusujen ystävän mieleen. Kukkien väri voi vaihdella valkoisesta vaaleanpunaiseen yksilöstä ja alkuperästä riippuen. Syksyllä koreanruusuun muodostuu koristeellisia, oranssinpunaisia, pitkulaisia kiulukoita, ja lehdet saavat kauniin syysvärin ennen varisemistaan. Koreanruusun varret ovat erittäin piikkisiä, joten sen avulla voi helposti luoda kulkuesteitä.

Mustilan koreanruusut ovat peräisin ruotsalaisen kasvienmetsästäjän Elisabeth Öbergin keruista Koillis-Kiinan Changbaivuoristosta. Nuorten pensaiden talvenkesto on ollut juuri niin hyvä kuin tuon kylmän mutta kasvistoltaan rikkaan vuoristoseudun asukilta voi odottaakin. 

Suomenkielinen nimi
Koreanruusu
Heimo
Rosaceae
Suku
Rosa
Laji
koreana
Koko
1 m pensas.
Kotipaikka
Korea, Pohjois-Kiina, Venäjän Kaukoitä.
Kuvaus
Matala ja tiheä pensas. Valkoiset tai vaaleanpunaiset, yksinkertaiset kukat heinäkuussa. Kiulukat pieniä, pitkulaisia, oranssinpunaisia. Pienilehdykkäiset, vaaleanvihreät lehdet. Varret erittäin piikkiset ja tummanpunaiset.
Kasvupaikka
Aurinko, keskiravinteinen.
Menestyminen
Vyöhykkeet I–III.
Ryhmittely
Lehtipuut ja -pensaat