Magnolia acuminata × 'Norman Gould' - magnoliaristeymä

Amerikkalaisen Dennis Ledvinan jalostama keltakukkainen ja todennäköisesti erittäin talvenkestävä risteymä muistuttaa monia muita Pohjois-Amerikassa suosituksi tulleita keltakukkaisia magnolialajikkeita. Poppelimagnolialta (Magnolia acuminata) se on perinyt kukkien keltaisen väripigmentin ja puumaisen kasvutavan. Lehdistöltään ja kukinnaltaan risteymä muistuttaa enemmän toista vanhempaansa, valkokukkaista ’Norman Gould’ -lajiketta, joka on kromosomistoltaan keinotekoisesti kaksinnettu (tetraploidi) japaninmagnolia.

Alppiruusulaaksossa kasvaa kaksi tainta, jotka on istutettu 2006. Useimmista magnolioista poiketen ne ovat talvehtineet moitteetta ja ja varttuneet nopeasti, mutta kukinta alkaa nähtävästi vasta puitten saavutettua kohtalaisen koon. Tuoksuvat keltaiset kukat avautuvat lehtien puhkeamisen aikoihin ja kukinta-aika voi kirjallisuuden mukaan kestää jopa kuukauden. Risteymä ei liene kovin hallanarka, koska poppelimagnolian perimän vuoksi kukinta alkaa japaninmagnoliaa (M. kobus) myöhemmin.

Suomenkielinen nimi
Magnoliaristeymä
Heimo
Magnoliaceae
Suku
Magnolia
Laji
acuminata × 'Norman Gould'
Koko
Todennäköisesti monimetrinen puu.
Alkuperä
Amerikkalainen risteytys.
Kuvaus
Keltakukkainen, hyvin talvenkestävä ja suurilehtinen puu.
Kasvupaikka
Aurinko–puolivarjo, runsasravinteinen, muheva, tuoreena pysyvä ja roudasta vapaa maaperä. Risteymä on magnolioiden tapaan erittäin vaatelias kasvupaikan suhteen.
Menestyminen
Vyöhykkeet I (II–III) oletettavasti.
Ryhmittely
Lehtipuut ja -pensaat