Tapahtumakesä käynnistyy (tiedote 22.5.2024)

Arboretum on saanut kylpeä kesäisessä lämmössä äitienpäiväviikonlopusta lähtien. Suurin osa puista on lehdessä ja lämpö on käynnistänyt lukuisten lajien kukinnan nopeutetulla aikataululla. Myös alppiruusuista ja atsaleoista ensimmäiset ovat kukassa, ja näyttää siltä että jo kuun vaiheessa on runsas kukkaloisto. Tälle kesälle on siis odotettavissa normaalia aikaisempi kukinta - elleivät säät jälleen äkisti kylmene.

Arboretum on avoinna valoisaan aikaan (n.6:00–n.21:00). Kahvilan ollessa suljettuna pääsyliput voi maksaa käteisellä ovessa olevaan luukkuun tai suoraan Arboretum Mustilan tilille IBAN  FI81 5016 0620 0153 89  (maksun viestiosaan tieto maksun aiheesta).

Viikonlopun tapahtumat: lastenpäivä ja puistokonsertti

Arboretumin tapahtumakesä käynnistyy 25.-26. toukokuuta. Kymi Sinfoniettan kamariorkesteri tunnelmoi lauantaina Hemlokkimetsän uudessa konserttisalissa ja sunnuntaina on perinteinen Lastenpäivä - koko perheen luontotapahtuma: elämyksiä, oppimista ja yhdessäoloa. Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissa.

Pyökin siemeniä ja tammenterhoja vielä saatavissa

Pyökin ja tammen siemeniä on vielä varastossa. Tammenterhoja on saatavilla useista kotimaisista lisäyslähteistä. Pyökin siemen on tänä vuonna Romanian Transsylvaniasta kylmältä Maramureșin alueelta. Pyökistä ja muista lyhytaikaisesti säilytettävistä siemenistä kuten tammista kiinnostuneiden kannattaa käydä siemenhinnasto läpi ja tehdä tilausensa pian, sillä loput kylvetään arboretumin taimipenkkiin kesäkuussa.

Kuukauden kasvi

Arboretumin 12 vuotta sitten laadittu 500 tärkeimmän kasvin tietopankki kaipaa jo sekä päivittämistä että täydentämistä. Päivitystyo on havupuiden osalta tehty kevättalvella 2021. Lehtipuiden osalta päivitystyö odottaa arboretumin uusien verkkosivujen valmistumista.

Uusien kasvien osalta kuvauksia on päätetty alkaa täydentää yhdellä kasvilla kuussa. Ensimmäinen kuukauden kasvi, toukokuussa 2024, on keltakukkainen alppiruusulajike 'Suomi 100', joka puhkeaa tavalliseen tapaansa kukkaan toukokuun lopussa.