Lastenpäivä Mustilassa sunnuntaina 26.5.2024 klo 10–14

Lasten ehdoilla rakennettu koko perheen luontotapahtuma – luontoelämyksiä, aktiviteetteja, oppimista ja yhdessäoloa!

Lastenpäivä Mustilassa on arboretumin kesään vakiintunut koko perheen luontotapahtuma, jonka ohjelmallinen sisältö on rakennettu erityisesti 3-12 vuotiaille lapsille. Luontopolun varrella on kuitenkin paljon nähtävää ja koettavaa, joka kiinnostaa perheen kaiken ikäisiä jäseniä.

Ensimmäinen Lastenpäivä luotiin oppilaitosprojektina 2014 yhteistyössä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja Kouvolan seudun ammattioppilaitoksen kanssa. Tapahtuma on toteutettu yhteistyössä muiden toimijoiden, yhdistysten, artistien ja talkoolaisten kanssa. Tarjolla on jälleen tutustumista luonnon ja metsän ilmiöihin, aktiviteetteja, musiikkia, teatteria ja ennen muuta koko perheen yhdessäoloa keväisessä satumetsässä. Tapahtuma on tuonut paikalla joka vuosi 500–700 pientä ja suurempaa puistovierasta.

Nyt mukana Suomen perhostutkijain seura, Metsätontut Varpu ja Naava, Mustilan metsästysseura, Ekamin opiskelijat tapahtuman satuhahmoissa. Uudistettu luontopolku, Metsänuotiolla makkaranpaistoa (jos varoituksilla ei kielletä), Alaskanmalamuutit vetävät lapsia tallipihalla (Kennel Icy Stars) .

Lastenpäivänä runsaan kilometrin mittainen luontopolku kierretään omassa rauhallisessa tahdissa. Polku on kuljettavissa lastenvaunuilla. Polun varrelta löytyy myös paljon EU-hankkeen kautta syntynyttä puunveistotaidetta. Kahvilalla keittoa ja leivottuja herkkuja.

Aikuiset ja lapset yli 3 vuotta:  5 €

 

Mustilan Lastenpäivä