Skip to main content

Arboretum's blog

Mustilan ruskasesonki loppusuoralla (tiedote 25.10.2018)

fagus_sylvatica_ruska_jsaarinen.jpg

Poikkeuksellisen lämpimästä ja kuivasta kesästä huolimatta ruska on edennyt jopa normaaliaikataulua hitaammin. Lokakuun lopussa suurin osa puista on varistanut lehtensä ja nähtävissä on ensisijaisesti maaruska. Myöhäisimmin syksyyntyvät puut kuten punatammimetsä, pyökit ja lehtikuuset ovat vielä parhaissa väreissään. 

Jäikö sinulta poikkeuksellisen upea ruskaesitys näkemättä? Ei huolta! Mustilan ruska on joka syksy näkemisen arvoinen väriesitys. 

Puistokahvila on suljettu tältä kaudelta ja avautuu uudelleen vasta toukokuussa. Arboretum on kuitenkin avoimena, opaskarttoja saatavilla kahvilan ovelta, jossa olevaan luukkuun voi myös hoitaa pääsymaksun, mikäli viereisellä toimistolla ei satu olemaan henkilökuntaa paikalla. Toimistolla on yleensä joku paikalla arkisin kello 09:00-16:00, mutta jos haluaa varmistaa tapaamisen, kannattaa toimistolla asioinnista sopia etukäteen. 

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti 18.8.2018

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Arboretum Mustilan retkipoluilla lauantaina 18.8. klo 14 ja 18
 
Kierrämme arboretumin rauhallisesti ja kuulemme matkan varrella tarinallisen metsäkonsertin, jossa esiintyvät kirjailija Anni Kytömäki ja aiemmilta musiikkiretkiltä tuttu viulisti Viola Räisänen. Metsäkonsertti on sanataidetta ja musiikkia yhdistävä tapahtuma, joka perustuu Kytömäen Finlandia-ehdokkaana olleeseen Kultarinta-romaaniin. Kierroksen jälkeen Puistokahvilassa tekijät kertovat metsäsuhteestaan ja metsäkonserttisarjan taustasta.
 
Esityskertoja on kaksi: 14.00–16.00 ja 18.00–20.00. Paikkoja on vielä jäljellä molempiin esityksiin. Jäljelläolevat liput myydään konserttipäivänä Puistokahvilasta: 20 €. Alennushinta 15 € koululaisille, opiskelijoille, eläkeläisille ja Mustilan ystävät ry:n jäsenille
 
Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu arboretumiin. Tuotto käytetään arboretumin vanhimpien istutusten hoitoon ja säilyttämiseen.
 
Lisätietoja arboretumista: 05-3776678 tai arboretum@mustila.fi. 

 

Kevät vaihtui kesään (tiedote 26.5.2017)

rhododendron_canadense_ojussila.jpg

Toukokuun puolivälissä tapahtui äkillinen käänne kesäisen lämpimään säähän. Luonto on ottanut vauhdilla kiinni menetettyä aikaa. Magnolioiden ja rusokirsikoiden kukinta hujahti muutamassa päivässä, ja tällä hetkellä arboretumissa kukkivat tuomet ja tuomipihlajat. Nuorten lehtien vihreys on heleimmillään. 

Atsaleoista ensimmäisenä kukkansa on avannut kanadanatsalea (Rhododendron canadense). Kuningasatsalea (Rhododendron schlippenbachii) ja aikaisimmat alppiruusut seuraavat pian perässä. Runsas nuppujen määrä enteilee tälle kesälle loisteliasta kukintaa, joka kuitenkin tällä hetkellä on yli viikon jäljessä totutusta aikataulusta. Loistokkain kukinta ajoittunee luultavasti kesäkuun toiselle ja kolmannelle viikolle. Tarkka ajankohta on, kuten aina, kiinni alkukesän säistä.  

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content