Skip to main content

Arboretum's blog

Kevättalvi Mustilassa (tiedote 6.3.2018)

Tätä kirjoittaessa on Mustilassa saatu nauttia useita viikkoja poutaisesta auringonpaisteesta. Yöt ovat yhä kylmiä, mutta päivälämpötilat lauhtuvat. Arboretumin kasveja suojaa 15-30 cm paksuinen lumipeite, mutta pääpolut on aurattu, mikä helpottaa liikkumista alueella myös ilman suksia. Puistokahvila avautuu uudelleen toukokuun alussa. Tuolloin alkaa myös taimimyynti kahvilan pihapiirissä. 

Arboretum teki menneenä syksynä onnistuneen siemenkeruumatkan Appalakeille. Suurin osa siemenistä päätyy omaan käyttöön sekä kasvitieteellisiin kokoelmiin, mutta isoimmista siemeneristä liikenee myös siemenmyyntiin asti. 

Tulevan kesän päätapahtumat kuten suuren suosion saaneet lastenpäivä ja taimipäivä ovat nyt näkyvissä tapahtumakalenterissa. Lisätietoa ja lisää tapahtumia päivitetään kalenteriin kevään edetessä. 

Kevät vaihtui kesään (tiedote 26.5.2017)

rhododendron_canadense_ojussila.jpg

Toukokuun puolivälissä tapahtui äkillinen käänne kesäisen lämpimään säähän. Luonto on ottanut vauhdilla kiinni menetettyä aikaa. Magnolioiden ja rusokirsikoiden kukinta hujahti muutamassa päivässä, ja tällä hetkellä arboretumissa kukkivat tuomet ja tuomipihlajat. Nuorten lehtien vihreys on heleimmillään. 

Atsaleoista ensimmäisenä kukkansa on avannut kanadanatsalea (Rhododendron canadense). Kuningasatsalea (Rhododendron schlippenbachii) ja aikaisimmat alppiruusut seuraavat pian perässä. Runsas nuppujen määrä enteilee tälle kesälle loisteliasta kukintaa, joka kuitenkin tällä hetkellä on yli viikon jäljessä totutusta aikataulusta. Loistokkain kukinta ajoittunee luultavasti kesäkuun toiselle ja kolmannelle viikolle. Tarkka ajankohta on, kuten aina, kiinni alkukesän säistä.  

Arboretum on avoinna ympäri vuoden

quercus_ellipsoidalis_ruska_jsaarinen.jpg

Puistokahvila on suljettu viikonlopulla (la–su) 22.–23.9. ja talvikauden sunnuntaista 30.9. lähtien.

Kahvila avataan jälleen toukokuussa 2013.

Kahvilan ollessa suljettuna pääsyliput ja taimiostokset voi käydä maksamassa toimistolle (puistokahvilan viereinen rakennus) tai toimiston ollessa suljettuna kahvilan ovessa olevaan luukkuun.

Tervetuloa ihailemaan Mustilan lehtipuiden värikästä ruskaa!

 

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content