Skip to main content

Arboretum's blog

Ruska-aika Mustilassa (tiedote 22.9.2017)

acer_palmatum_lehti_jreinikainen.jpg

Viileästä kesästä johtuen osa Mustilan kasveista jatkaa yhä kasvuaan odottaen pitkää, lämmintä syksyä. Suuri osa näyttää kuitenkin värjäytyvän ruskaan lähes normaalissa aikataulussa. Tätä viestiä kirjoittaessa mm. viihavaahtera (Acer barbinerve), japaninvaahtera (Acer palmatum var. amoenum) ja punasaarni (Fraxinus pennsylvanica) ovat jo värjäytyneet ruska-asuunsa. Syysvärit ovat luultavasti runsaimmillaan lokakuun ensimmäisellä viikolla.  

Puistokahvila sulkeutuu tänä vuonna poikkeuksellisesti jo maanantaista 25.9.alkaen, ja avautuu uudelleen toukokuun alussa. Arboretum on kuitenkin edelleen avoinna. Pääsyliput ja taimiostokset voi maksaa vanhaan tapaan kahvilan ovessa olevasta luukusta. Oven vieressä olevassa laatikossa on karttaesitteitä. 

Kevät vaihtui kesään (tiedote 26.5.2017)

rhododendron_canadense_ojussila.jpg

Toukokuun puolivälissä tapahtui äkillinen käänne kesäisen lämpimään säähän. Luonto on ottanut vauhdilla kiinni menetettyä aikaa. Magnolioiden ja rusokirsikoiden kukinta hujahti muutamassa päivässä, ja tällä hetkellä arboretumissa kukkivat tuomet ja tuomipihlajat. Nuorten lehtien vihreys on heleimmillään. 

Atsaleoista ensimmäisenä kukkansa on avannut kanadanatsalea (Rhododendron canadense). Kuningasatsalea (Rhododendron schlippenbachii) ja aikaisimmat alppiruusut seuraavat pian perässä. Runsas nuppujen määrä enteilee tälle kesälle loisteliasta kukintaa, joka kuitenkin tällä hetkellä on yli viikon jäljessä totutusta aikataulusta. Loistokkain kukinta ajoittunee luultavasti kesäkuun toiselle ja kolmannelle viikolle. Tarkka ajankohta on, kuten aina, kiinni alkukesän säistä.  

Arboretum on avoinna ympäri vuoden

quercus_ellipsoidalis_ruska_jsaarinen.jpg

Puistokahvila on suljettu viikonlopulla (la–su) 22.–23.9. ja talvikauden sunnuntaista 30.9. lähtien.

Kahvila avataan jälleen toukokuussa 2013.

Kahvilan ollessa suljettuna pääsyliput ja taimiostokset voi käydä maksamassa toimistolle (puistokahvilan viereinen rakennus) tai toimiston ollessa suljettuna kahvilan ovessa olevaan luukkuun.

Tervetuloa ihailemaan Mustilan lehtipuiden värikästä ruskaa!

 

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content