Skip to main content

Arboretum's blog

Pensasmagnolia kukassa (18.6.2018), juhannus ja tulevia tapahtumia

magnolia_sieboldii_kukka_jreinikainen.jpg

Poikkeuksellisen lämpimät säät ovat aikaistaneet kasvukauden etenemistä noin kymmenellä päivällä. Arboretumia vaivaa myös useita viikkoja kestänyt kuivuus, joka onneksi ei ole vielä niin paha, että arboretumin kasvit olisivat vaarassa. Uusien istutusten ja taimien kastelu työllistää kovasti henkilökuntaa. 

Alppiruusuista kukassa ovat enää myöhään kukkivat pensaat kuten japaninalppiruusu ja siloatsalea, jotka yleensä kukkivat vasta heinäkuussa. Upeasti kukkii myös alppiruusulaakson pensasmagnolia (kuvassa oikealla), joka normaalisti kukkii vasta juhannuksen jälkeen. Etelärinteen suurharvinaisuus lakkipuu on myös kukassa. 

Lähipäivien tapahtumia (lähtöpaikka Puistokahvila):

Ke 20.6. 21.00–n.23.00 Yöttömän yön tunnelmontiretki.

Su 24.6. 16.00–17.30 opastettu kierros, suomeksi ja/tai englanniksi tarpeen mukaan. 

Su 24.6. 18.00 Juhannuksen iltakirkko Metsäkirkossa, yhteistyössä Elimäen seurakunnan kanssa.

Ke 27.6. 20.30–n.22.00 Musiikkivaellus arboretumissa: säveliä metsäpuutarhan illassa. Yhteistyössä Kouvolan musiikkijuhlien kanssa. Liput 15 € / 10 € sisältäen pääsyn arboretumiin.  

Puistokahvilassa on edelleen tarjolla keittolounas hintaan 7,50 € (sisältäen leivän ja kahvin/teen). Kahvila sulkeutuu juhannusaattona jo klo 16.00, mutta on juhannuspäivänä ja siitä eteenpäin avoinna normaalien aukioloaikojen puitteissa. 

Kevät vaihtui kesään (tiedote 26.5.2017)

rhododendron_canadense_ojussila.jpg

Toukokuun puolivälissä tapahtui äkillinen käänne kesäisen lämpimään säähän. Luonto on ottanut vauhdilla kiinni menetettyä aikaa. Magnolioiden ja rusokirsikoiden kukinta hujahti muutamassa päivässä, ja tällä hetkellä arboretumissa kukkivat tuomet ja tuomipihlajat. Nuorten lehtien vihreys on heleimmillään. 

Atsaleoista ensimmäisenä kukkansa on avannut kanadanatsalea (Rhododendron canadense). Kuningasatsalea (Rhododendron schlippenbachii) ja aikaisimmat alppiruusut seuraavat pian perässä. Runsas nuppujen määrä enteilee tälle kesälle loisteliasta kukintaa, joka kuitenkin tällä hetkellä on yli viikon jäljessä totutusta aikataulusta. Loistokkain kukinta ajoittunee luultavasti kesäkuun toiselle ja kolmannelle viikolle. Tarkka ajankohta on, kuten aina, kiinni alkukesän säistä.  

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti 18.8.2018

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Arboretum Mustilan retkipoluilla lauantaina 18.8. klo 14 ja 18
 
Kierrämme arboretumin rauhallisesti ja kuulemme matkan varrella tarinallisen metsäkonsertin, jossa esiintyvät kirjailija Anni Kytömäki ja aiemmilta musiikkiretkiltä tuttu viulisti Viola Räisänen. Metsäkonsertti on sanataidetta ja musiikkia yhdistävä tapahtuma, joka perustuu Kytömäen Finlandia-ehdokkaana olleeseen Kultarinta-romaaniin. Kierroksen jälkeen Puistokahvilassa tekijät kertovat metsäsuhteestaan ja metsäkonserttisarjan taustasta.
 
Esityskertoja on kaksi: 14.00–16.00 ja 18.00–20.00. Paikkoja retkille on rajoitetusti. Varmista paikkasi maksamalla lippu ennakkoon viimeistään edeltävänä maanantaina arboretumin tilille FI81 5016 0620 0153 89. Kirjoita maksun viestikenttään sähköpostiosoitteesi sekä "esitys klo 14" tai "esitys klo 18", sen mukaan kumpaan esitykseen olet tulossa.
 
Ennakkolippu: alennushinta 10 € koululaisille, opiskelijoille, eläkeläisille ja Mustilan ystävät ry:n jäsenille; muille 16 €.
 
Mahdolliset jäljellejääneet liput konserttipäivänä Puistokahvilasta: 20 € , alennushinta 15 €
 
Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu arboretumiin. Tuotto käytetään arboretumin vanhimpien istutusten hoitoon ja säilyttämiseen.
 
Lisätietoja arboretumista: 05-3776678 tai arboretum@mustila.fi. 

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content