Skip to main content

Arboretum's blog

Kevät etuajassa Mustilassa (25.4.2019)

magnolia_kobus_jreinikainen.jpg

Mustilassa elettiin sydäntalvi paksun lumipeitteen alla. Lämmin kevät on kuitenkin sulattanut arboretumin etelärinteen kokonaan, ja valkovuokot, sinivuokot, kevättähdet, kevätkellot, jouluruusut ynnä muut varhaiskevään kukkijat ovat täydessä kukassa. Puuvartisista kasveista kukkivat jo mm. dahurianalppiruusu, punamarjakanukka, koreanonnenpensas ja japaninmagnolia. Koivut ja jalavat ovat hiirenkorvalla, ja kirsikankukinta alkaa muutaman päivän sisällä. 

Puistokahvila avautuu vappuna (1.5.), ja samalla käynnistyy taimimyynti puistokahvilalla. Tervetuloa kevätretkelle!

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti 18.8.2019

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Arboretum Mustilan retkipoluilla sunnuntaina 18.8. klo 13 ja 17
 
Kierrämme arboretumin rauhallisesti ja kuulemme matkan varrella tarinallisen metsäkonsertin, jossa esiintyvät kirjailija Anni Kytömäki ja aiemmilta musiikkiretkiltä tuttu viulisti Viola Räisänen. Metsäkonsertti on sanataidetta ja musiikkia yhdistävä tapahtuma, joka perustuu Kytömäen Finlandia-ehdokkaana olleeseen Kultarinta-romaaniin. Kierroksen jälkeen Puistokahvilassa tekijät kertovat metsäsuhteestaan ja metsäkonserttisarjan taustasta.
 
Esityskertoja on kaksi: 13.00–15.00 ja 17.00–19.00. Rajoitetusti paikkoja; liput ennakkomyynnissä arboretumista. Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu arboretumiin. Tuotto käytetään arboretumin vanhimpien istutusten hoitoon ja säilyttämiseen.
 
Lisätietoja arboretumista: 05-3776678 tai arboretum@mustila.fi. 

 

Kevät vaihtui kesään (tiedote 26.5.2017)

rhododendron_canadense_ojussila.jpg

Toukokuun puolivälissä tapahtui äkillinen käänne kesäisen lämpimään säähän. Luonto on ottanut vauhdilla kiinni menetettyä aikaa. Magnolioiden ja rusokirsikoiden kukinta hujahti muutamassa päivässä, ja tällä hetkellä arboretumissa kukkivat tuomet ja tuomipihlajat. Nuorten lehtien vihreys on heleimmillään. 

Atsaleoista ensimmäisenä kukkansa on avannut kanadanatsalea (Rhododendron canadense). Kuningasatsalea (Rhododendron schlippenbachii) ja aikaisimmat alppiruusut seuraavat pian perässä. Runsas nuppujen määrä enteilee tälle kesälle loisteliasta kukintaa, joka kuitenkin tällä hetkellä on yli viikon jäljessä totutusta aikataulusta. Loistokkain kukinta ajoittunee luultavasti kesäkuun toiselle ja kolmannelle viikolle. Tarkka ajankohta on, kuten aina, kiinni alkukesän säistä.  

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content