Skip to main content

Arboretum's blog

Loppukesä Mustilassa (tiedote 10.8.2022)

amelanchier_alnifolia_hedelma_jsaarinen.jpg

Arboretum on saanut nauttia tänä kesänä kuivuuden sijaan kaikin tavoin otollisista säistä. Puisto on heinä-elokuun taitteessa vehmaimmillaan. Loppukesän kukkaloistoa tarjoavat tähän aikaan matalia kasvustoja muodostavat sinikukkaiset safiirihortensiat (Hydrangea serrata), jotka kukkivat Terassiksi kutsutulla alueella heinäkuun lopulta ruska-ajan alkuun asti.

 

Taimipäivä lähestyy

Harrastajien odottama markkinatapahtuma, Taimipäivä Mustilassa, koittaa jälleen lauantaina 20.8. Ohjelma ja lisätietoja kertyy tälle sivulle vähitellen ajankohdan lähestyessä.

 

Muuta loppukesän toimintaa

Ke 17.8. klo 16:30 alkaen: Puiden suojelijat - ympäristötaidetyöpaja, vetäjänä kuvataiteilija Tiina Poutanen. Työpajassa osallistujat tekevät pigmenttijauheista ja kananmunasta itse maalit muinaisten kalliomaalausvärien tapaan ja niillä maalataan puunpaloille ja laudanpätkille tai muille sopiville pinnoille puiden suojelijoita. Valmiit työt hellävaroen puihin ja muihin sopiviin paikkoihin arboretumin siimekseen. Tervetuloa mukaan - ei osallistumismaksua. Työpaja on osa Taiteiden Mustila - EU-hanketta. Ennakkoilmoittautuminen: arboretum@mustila.fi tai puh. 05 3776678.

Pe 26.8. Lepakkoretki. Lisätietoa lähempänä ajankohtaa.

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissa.

 

Arboretum on avoinna valoisaan aikaan (n.7:00–n.21:00). Puistokahvila on avoinna normaalien kahvilan aukioloaikojen puitteissa. Leivonnaisten ja muun pikkupurtavan lisäksi kahvilalla tarjoillaan nyt myös keittolounas päivittäin. Puistokahvilan ollessa suljettuna pääsyliput voi maksaa käteisellä ovessa olevaan luukkuun tai suoraan Arboretum Mustilan tilille IBAN  FI81 5016 0620 0153 89  (maksun viestiosaan tieto maksun aiheesta).

Taimimyynti: Taimia on helpointa tulla keräämään omatoimisesti Puistokahvilalta, jossa lähes koko sortimentti on tarjolla hyödyllisten informaatiotaulujen kera. Toimitamme taimia myös tilauksesta, Matkahuollon välityksellä, kaikkialle Suomeen. 

 

Shakuhachi-konsertti

Hemlokkimetsän uudessa konserttisalissa huilisti Turkka Inkilä musisoi ja kertoo japanilaisesta musiikista. Shakuhachi on perinteinen n. 1500-luvulla kehitetty bambuhuilu, jota japanilaisen Fuke-sektin munkit soittivat kerjuumatkoillaan. Shakuhachille on myös sävelletty paljon uutta musiikkia ja voisi luonnehtia, että sillä on hieman samankaltainen status kuin kanteleella Suomessa. Konsertissa kuultavat kappaleet kuuluvat osaksi Kinko-koulukunnan kaanonia, joita munkki Kinko Kurosawa (1710-1771) keräsi temppeleistä ympäri japania. Shakuhachin meditatiivinen sointi on juureva, pelkistetty ja sielukas.

Turkka Inkilä on hyvinkääläissyntyinen, sittemmin helsinkiläistynyt muusikko ja säveltäjä. Hän on kiinnostunut eri musiikinlajien ja -traditioiden vuoropuhelusta. Shakuhachimusiikin lisäksi hän esiintyy myös joikaaja Anna Näkkäläjärvi-Länsmanin Ánnámáret Ensemblessä, sekä elektroakustisen yhtyeen Tölöläb riveissä.

Pääsymaksu 15 € (sisältää päivälipun arboretumiin).

Ennakkoilmoittautuminen: arboretum@mustila.fi.

Öinen taidevaellus Mustilassa lauantaina 25.9. klo 18-21

Taidetta, tunnelmaa ja pimenevän syysillan lumoa koko perheelle.
 
Ohjelma jukistetaan lähempänä ajankohtaa

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content