Skip to main content

Arboretum's blog

Poikkeuksellisen loistelias ruska jatkuu (tiedote 7.10.2019)

Acer triflorum eli huntuvaahtera

Mustilan värikkäin sesonki ei suinkaan ole alppiruusujen kukinta vaan syksyinen ruska. Kymmenet eri lehtipuut ja -pensaat värjäytyvät kukin ajallaan lukemattomiin punaisen, oranssin, keltaisen, valkoisen ja ruskean sävyihin ja yhdistelmiin. Kesän sään vaikutuksesta tämänsyksyinen ruska on tavallistakin loistokkaampi, ja parhaimmillaan vielä nyt, lokakuun ensimmäisinä viikkoina, sillä kovat pakkaset eivät ole päässeet pudotuttamaan lehtiä. Väriloisto putoaa hiljalleen maahan ja vaihtaa sävyä lokakuun lopulla.

Ruskan johdosta puistokahvila, joka normaalisti on lokakuussa suljettu, on päätetty poikkeuksellisesti pitää vielä auki viikonloppuna 11.-13.10. (perjantaista lauantaihin) klo 11-16. Tervetuloa siis myös kahvilaan!

 

Metsäpuutarhan Kätketty Kauneus: Kaikille avoin valokuvakilpailu

Lisätietoja tästä. Vielä ehtii ruskakuvia ottamaan!

 

Mustilan tapahtumia ja toimintaa voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa.  

Metsäpuutarhan kätketty kauneus - valokuvakilpailu

Valokuvakilpailu on avoin kaikille ja sen tavoitteena on tuoda esille Arboretum Mustilan rikkaan kasvillisuuden kauneus ja monimuotoisuus. Kilpailun kuvista rakennetaan kesän 2020 näyttely Arboretumin uuteen Metsägalleriaan.

Valokuvakilpailu järjestetään yhteistyössä Kouvolan Kameraseuran kanssa. Kilpailu sisältyy Taiteiden Mustila EU-hankkeeseen.

 

Linkki kilpailun sääntöihin (Google Photos -palvelussa).

Linkki latausohjeisiin (Google Photos -palvelussa).

Kilpailun sarjat sekä linkit latausalustoille (Google Photos -palvelussa): 

1. Satumetsän tunnelmia
2. Puut ja ihminen
3. Kätketty kauneus (makrokuvat)
4. Kevään herääminen ja syksyn värileikki
5. Nuoret alle 15 vuotta

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti 18.8.2019

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Suosittu metsäkonsertti palaa Mustilan retkipoluille sunnuntaina 18.8. klo 13 ja 17
 
Kierrämme arboretumin rauhallisesti ja kuulemme matkan varrella tarinallisen metsäkonsertin, jossa esiintyvät aiemmilta musiikkiretkiltä tutut kirjailija Anni Kytömäki ja viulisti Viola Räisänen. Metsäkonsertti on sanataidetta ja musiikkia yhdistävä tapahtuma, joka perustuu Kytömäen Finlandia-ehdokkaana olleeseen Kultarinta-romaaniin. Kierroksen jälkeen Puistokahvilassa tekijät kertovat metsäsuhteestaan ja metsäkonserttisarjan taustasta.
 
Esityskertoja on kaksi: 13.00–15.00 ja 17.00–19.00. Rajoitetusti paikkoja; liput ennakkomyynnissä arboretumista. Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu arboretumiin. Tuotto käytetään arboretumin vanhimpien istutusten hoitoon ja säilyttämiseen.
 
Lisätietoja arboretumista: 05-3776678 tai arboretum@mustila.fi. 

 

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content