Skip to main content

Blogs

Talvi on tullut Mustilan (päivitetty 3.12.2021)

quercus_rubra_jreinikainen.jpg

Talvi saapui Mustilaan tänä vuonna aiemmin kuin mihin on viime vuosina totuttu, hyvänä muistutksena siitä, miten vaihtelevia Suomen sääolosuhteet voivat olla. Kuluneella viikolla Mustilassa on värjötelty yli -15 asteen pakkasessa. Maahan on satanut n. 1 cm lumipeite.

Puistokahvila on suljettu tältä vuodelta ja puistokahvilalla oleva taimimyynti on korjattu talviteloille. Talvikaudella itse arboretum on avoinna joka päivä valoisaan aikaan (klo 8:00–n.17:00). Puistokahvilan ollessa suljettuna pääsyliput ja taimiostokset voi maksaa käteisellä ovessa olevaan luukkuun tai suoraan Arboretum Mustilan tilille IBAN  FI81 5016 0620 0153 89  (maksun viestiosaan tieto maksun aiheesta).

 

Öinen taidevaellus Mustilassa lauantaina 25.9. klo 18-21

Taidetta, tunnelmaa ja pimenevän syysillan lumoa koko perheelle.
 
Mukana
Tanja Kettumäki, huilu
Iiro Palosara, puhaltimet
Tomi Päiväläinen, lyömäsoittimet
Mikko Lehtola, multi-instrumentalisti
Mari Lavikainen, laulu
Visa Haarala ja
Aleksi Saraskari, Vaski Rescue
Turkka Inkilä, shakuhachi
Iida Paakala, harmonikka
Maiju Laurila, harmonikka   
Eevi Virtanen, huilu
Jessica Wall, huilu
Essi Virtanen, nokkahuilu
Eija Puukko, huilu ja nokkahuilu
August Eskelinen, puunveistotaide
Piia Kleimola, ”Kuppari-Hanna”
Irja Ahtovirta, ”Opettaja-Fanny”
Eija Honkakoski, ”Kirkonrakentaja”
Seija Jokela, ”Noita”
Sara Hautamäki, ”Korppi”
Virve Niiranen, ”Metsätonttu Varpu”
Jari Niiranen, ”Metsätonttu Naava”

Ohjelmaan ja järjestelyihin osallistuvat myös Elimäen taideseura, KSAO:n matkailun opiskelijat ja Kymenlaakson Steinerkoulun kannatusyhdistys.          

OHJEITA OSALLISTUJILLE

Tuliveistokset, roihut, lyhdyt ja valot johdattavat sinut 1,5 km polkua pitkin. Polun varrella vaeltaja kohtaa musikantteja, satuhahmona ja muita taiteilijoita sekä erilaisin valoin esille tuotua metsäpuutarhaa ja puuveistoksia. Polkua kuljetaan omaan tahtiin ilman kiirettä, illan äänistä, valoista ja varjoista nauttien.

Polulle on hyvä lähteä klo 18:00-19:30 välillä, jotta sen ehtii rauhassa kulkea. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pimeys laskeutuu vasta n. 19:30. Polun voi toki kiertää parikin kertaa. Kuudesta eteenpäin hämärän saapumista voi odotella myös polun alussa kahvilan terassilla musisointia kuunnellen. Arboretumin kahvilassa ja terassilla piirakkabaari, jossa tarjolla suolaisia ja makeita piiraita sekä nuotiomakkaraa. Makkaranpaistoa on myös Juhlapaikalla polun varrella.

Pukeudu lämpimästi ja jätä hienoimmat vaatteen kotiin. Muista, että keinokuidut ovat herkkiä kipinöille. Nuotiot, isot jätkänkynttilät ja tuliveistokset voivat kipinöidä tuulen puuskissa.

Omat taskulamput mukaan! Lampulla turvaat kulkusi polun pimeissä osissa.
 
Liput 5 €/henkilö tai 15 € koko perhe (Arboretumin kesäkortti ei käy tapahtumissa, joissa lipputuloilla katetaan tapahtuman järjestelyistä ja esiintymispalkkioista syntyviä kuluja.)

Järjestäjinä:
Arboretum Mustila ja Arboretum Mustilan Ystävät ry.

 

 

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Aiemmilta musiikkiretkiltä tutut kirjailija Anni Kytömäki ja viulisti Viola Räisänen palaavat Mustilaan kesällä 2021 uudistetun ohjelman kera. Lisätietoja keväällä 2021.  

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content