Skip to main content

Blogs

Lastenpäivä (26.5.) lähestyy; kesäkukinta alkamassa

rhododendron_schlippenbachii_kukinta_jsaarinen.jpg

Lämmin kevät on vaihtunut lyhyen kylmän jakson jälkeen kesään. Samoin on arboretumin ilme muuttunut: lehdet puhkeavat tai ovat jo puhjenneet puihin. Kevätkukkijat ovat väistyneet, ja ensimmäiset Rhododendronit aloittavat kukintaa. Ternialppiruusun (R. x nikomontanum) 10 vuotta vanha kasvusto on ensi kertaa täydessä kukassa. Kuningastsaleat (R. schlippenbachii), keisariatsalea (R. albrechtii) ja kanadanatsalea (R. canadense) aloittavat kukintaa, ja niiden kukinta huipentuu toukokuun lopulla, lastenpäivän (26.5.) viikonlopun molemmin puolin. 

Alppiruusuille ja atsaleoille on 2018 lepovuoden jälkeen luvassa varsin runsas kukinta. Atsaleojen pääkukinnan odotamme näillä säillä alkavan toukokuun lopussa. Ainavihantien alppiruusujen pääkukinta osuu kesäkuun kahdelle ensimmäiselle viikolla ja jatkuu säistä riippuen kuta kuinkin juhannukseen asti. 

Mustilan valokuvakilpailu on käynnistynyt!

EU:n tukema leader-hanke, joka järjestetän yhteistyössä Kouvolan Kameraseuran kanssa. Kuvakilpailu on avoin kaikille, ja sen tavoitteena on tuoda esille alueen rikkaan kasvillisuuden kauneus ja monimuotoisuus. Kilpailun kuvista rakennetaan kesän 2020 näyttely Arboretumin uuteen Metsägalleriaan. 

Kilpailun sarjat: 

1. Satumetsän tunnelmia
2. Puut ja ihminen1
3. Kätketty kauneus - makrokuvat
4.  Kevään herääminen ja syksyn värileikki
5.  Nuoret alle 15 vuotta

 

Kilpailukuvien latausalusta ja muu lisätieto arboretumin nettisivuilta kesäkuun alkupäivinä. 

Kuvaamisen voi aloittaa nyt. Arboretumin kevät on täynnä ihmeellisiä asioita!

Sananjalka ja tuulen sävel – tarinallinen metsäkonsertti 18.8.2019

Musiikkiretki - Viola Räisänen
Suosittu metsäkonsertti palaa Mustilan retkipoluille sunnuntaina 18.8. klo 13 ja 17
 
Kierrämme arboretumin rauhallisesti ja kuulemme matkan varrella tarinallisen metsäkonsertin, jossa esiintyvät aiemmilta musiikkiretkiltä tutut kirjailija Anni Kytömäki ja viulisti Viola Räisänen. Metsäkonsertti on sanataidetta ja musiikkia yhdistävä tapahtuma, joka perustuu Kytömäen Finlandia-ehdokkaana olleeseen Kultarinta-romaaniin. Kierroksen jälkeen Puistokahvilassa tekijät kertovat metsäsuhteestaan ja metsäkonserttisarjan taustasta.
 
Esityskertoja on kaksi: 13.00–15.00 ja 17.00–19.00. Rajoitetusti paikkoja; liput ennakkomyynnissä arboretumista. Lipun hintaan sisältyy pääsymaksu arboretumiin. Tuotto käytetään arboretumin vanhimpien istutusten hoitoon ja säilyttämiseen.
 
Lisätietoja arboretumista: 05-3776678 tai arboretum@mustila.fi. 

 

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin

Syndicate content