Skip to main content

Sijainti ja yhteydet

mustila-ajo-ohje.png

Arboretum sijaitsee läntisessä Kymenlaaksossa, entisessä Elimäen kunnassa, Valtatie 6:n vieressä. Lähin kaupunki on Kouvola, jonka keskustaan matkaa kertyy 25 kilometriä.

Helsingistä arboretumiin on valtatietä no. 6 noin 115 kilometriä.  Lahden suunnasta Mustilaan voi ajaa joko Kouvolan kautta valtateitä 12 ja 6 tai oikaisten Kausalan ja Haapakimolan kautta Elimäelle vievää tietä pitkin. Kotkan ja Haminan suunnasta nopein reitti Mustilaan kulkee Anjalan kautta.

Julkiset kulkuneuvot: Porvoon ja Kouvolan väliä kulkevat pikavuorobussit pysähtyvät Elimäen kirkonkylällä linja-autoasemalla, josta arboretumiin on runsaan 2 kilometrin kävelymatka. Useat paikallisbussit pysähtyvät myös ravintola Alppiruusun kohdalla, josta arboretumiin on noin 500 metrin kävelymatka. Onnibus-yhtiön linja-autot välillä Helsinki-Kouvola pysähtyvät valtatiellä 6 Mustilan kohdalla, josta kävelymätkaa arboretumiin on muutama sata metriä. 

Lähimmät junayhteydet tulevat Kouvolaan runsaan 20 kilometrin päähän, josta matkaa on jatkettava bussilla Elimäelle.

Linja-autoyhteydet Kouvolan keskustasta Mustilaan löytyvät osoitteesta Kouvolan kaupungin joukkoliikennesivuilta. Kesäkaudella Kouvolan sivuilta kannattaa etsiä kohta "Bussit Kouvolan nähtävyyksiin". Tämän linkin takaa löytyvät bussiaikataulut Mustilaan (lähin pysäkki on Alppiruusun pysäkki, josta on arboretumiin noin 500 metrin kävelymatka).

Katuosoite: Mustilantie 57, 47200 Elimäki

Ajo-ohjeet myös Fonectan karttapalvelusta tai GoogleMapsista

Linja-autojen aikataulut: www.matkahuolto.fi, www.onnibus.com

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin