Skip to main content

Sijainti ja yhteydet

mustila-ajo-ohje.png

Arboretum sijaitsee läntisessä Kymenlaaksossa, entisessä Elimäen kunnassa, Valtatie 6:n vieressä. Lähin kaupunki on Kouvola, jonka keskustaan matkaa kertyy 25 kilometriä.

Omalla autollaHelsingistä arboretumiin on valtateitä no. 7 ja 6 pitkin noin 115 kilometriä. Lahden suunnasta Mustilaan voi ajaa joko Kouvolan kautta valtateitä 12 ja 6 tai oikaisten Kausalasta Haapakimolan kautta Elimäelle vievää tietä pitkin. Kotkan ja Haminan suunnasta nopein reitti Mustilaan kulkee Anjalan kautta. Lappeenrannan ja Mikkelin suunnasta Mustilaan kuljetaan valtatie 6:tta pitkin Kouvolan suunnasta.

Linja-autolla: Paikallisbussit Kouvolasta pysähtyvät ravintola Alppiruusun kohdalla, josta arboretumiin on noin 500 metrin kävelymatka. Helsingistä Porvoon kautta Kouvolaan kulkevat enää Onnibus-yhtiön linja-autot, jotka pysähtyvät nykyisin aivan Mustilan vieressä, Valtatie 6:n varressa Elimäen liittymän kohdalla (pysäkki "Mustila 6-tie" tai "Elimäki 6-tie"). Tältä pysäkiltä arboretumiin on vain muutaman sadan metrin kävelymatka. 

Junalla: Lähimmät junayhteydet tulevat Kouvolaan 25 kilometrin päähän, josta matkaa on jatkettava bussilla Elimäelle.

Linja-autoyhteydet Kouvolan keskustasta Mustilaan löytyvät osoitteesta Kouvolan kaupungin joukkoliikennesivuilta. Kesäkaudella Kouvolan sivuilta kannattaa etsiä kohta "Bussit Kouvolan nähtävyyksiin". Tämän linkin takaa löytyvät bussiaikataulut Mustilaan (lähin pysäkki on Alppiruusun pysäkki, josta on arboretumiin noin 500 metrin kävelymatka).

Katuosoite: Mustilantie 57, 47200 Elimäki

 

Ajo-ohjeet myös Fonectan karttapalvelusta tai GoogleMapsista

Linja-autojen aikataulut: www.savonlinja.fi, www.onnibus.com

Vipuvoimaa EU:lta    AEKR        elykeskus_vari_fin